Jak překonat strach a nervy z matematiky!

Přečtěte si zpětnou vazbu, kterou nám zaslal jeden z našich spokojených spolužáků, kterého matematika díky našim učebnicím přestala děsit, a dokonce ho začala bavit!

Všichni máme nějaké slabé stránky, někdy na ně narazíme už ve škole, někdy až později v průběhu života. Já jsem jednu slabou stránku objevil už ve škole, říká se jí matematika.

Samozřejmě někomu jde matematika tak nějak sama od sebe, takových lidí jsem ale v průběhu svých školních let potkal jen po málu. Všichni ostatní s matematikou s většími či menšími problémy zápasili. Když jsem se ptal kamarádů z jiných škol, byli na tom s matematickými schopnostmi, resp. neschopnostmi tak nějak podobně.

Těžko říct, kde je problém, možná někteří potřebují pro pochopení látky více času než jednu vyučovací hodinu, možná někdy nedokážeme správně pochopit výklad učitele a možná na matematiku prostě nemáme buňky. Když jsem přemýšlel, kde jinde by mohl vězet ten „zakopaný pes“, napadlo mě, že je možná problém v učebních materiálech. Dějepisnou látku si zapamatujete při čtení učebnice, stejně tak je to s biologií a dalšími podobnými předměty, kde si stačí potřebné informace pouze zapamatovat. S matematikou je to bohužel jinak. Pokud neznáte potřebný postup, jen těžko příklad vypočítáte. Ještě těžší je to pak s příklady, kde musíte kombinovat hned několik postupů, které vedou ke správnému výpočtu. Jak se mám ale potřebné postupy naučit, když nemám žádnou učebnici, ze které bych se mohl učit doma?

Začal jsem tak pátrat po učebnicích, které by mi látku vysvětlili tak nějak polopaticky. Zároveň jsem chtěl učebnici, která by mi představila každý jednotlivý krok, který pro správný výpočet potřebuji. Našel jsem jen rozsáhlé sbírky příkladů, ze kterých jsem musel počítat domácí úkoly. Bohužel žádná neobsahovala postupy ani vysvětlení toho, jak daný příklad počítat.

Po několika letech negativních pocitů, které ve mně matematika vyvolávala se konečně začalo svítat na lepší časy. Konečně vyšla učebnice, kterou jsem hledal. Objevil jsem moderní a zábavné učebnice z produkce Prospolužáky.cz. Matematiku se díky učebnici mohu učit doma, zlepšili se mi známky, a navíc mě matika přestala děsit, ale dokonce mě začala bavit.

Chcete o nás vědět více?

Učebnice Prospolužáky.cz zaplnila prázdné místo na trhu a poskytuje studentům to, co jim tak dlouhou dobu chybělo. Učebnice kombinuje studentský jazyk a názorné příklady, které jsou řešeny krok za krokem. Každý si tak může použitý postup kdykoliv připomenout a není odkázán pouze na poznatky, které stihl pochytit v rámci vyučovací hodiny. Matematika už tak nemusí být předmětem, který se jinde, než ve škole nenaučíte, ale máte možnost se plnohodnotně vzdělávat i mimo školní lavice.

Některým studentům nemusí vyhovovat příliš odborné a formální výklady některých učitelů. Právě z tohoto důvodu je učebnice napsaná moderním a mladistvým jazykem, který je studentům tak blízky. Kniha obsahuje spoustu grafů, cvičných příkladů, infografiky a dalších „vychytávek“, jako je např. rozšířená realita, která přivede matematiku k životu pomocí obrazovky mobilních telefonů. Jde zkrátka o moderní učebnici, která se snaží vyjít studentům vstříc a zatraktivnit jindy neoblíbený předmět. Začněte se matematikou bavit s učebnicemi Prospolužáky.cz
Kromě učebnic již můžete vyzkoušet také online vzdělávací systém Forclassmates, který studenty připraví na přijímací zkoušky. Jednoduše, zábavně a pochopitelně, stejně jako v případě našich učebnic. A pro ty, kteří mají problém s chemií, máme nově také učebnice chemie!

Design šablony vytvořil Shoptetak.cz & Tomáš Hlad.